Historien

Staubo Elektro-Maskin AS ble etablert i 1959 av Christian Staubo sr. med produksjon av ulike elektromekaniske komponenter som virksomhetsområde. 

På 60- og 70-tallet utviklet bedriften seg ved at Christian dro til utlandet for å søke etter ulike agenturer Staubo kunne representere i Norge. Ex-telefonapparater som ble benyttet til gruvedriften i Tyskland, var blant produktene som da ble lagt til Staubo sin produktportefølje. Videre ut på 70-tallet fant Christian ut at apparatene også kunne benyttes i olje- og gassindustrien. Som følge av det utviklet Staubo produktporteføljen mot dette markedet ytterligere, med signalutstyr som passer til telefonapparatene. 

Som et alternativ til tradisjonelle åpne blybatterier på industrimarkedet i Norge, introduserte Staubo Elektro-Maskin AS ved Tor Staubo, på 70-80-tallet teknologien ventilregulerte batterier til bruk i ulike applikasjoner. Dette resulterte i at vi som første i Norge leverte back-up batterier til olje- og gassindustrien, det vil si Gullfaks prosjektet. Disse batteriene ble etter hvert en standard for enkelte operatører den dag i dag. Denne satsingen på olje- og gassindustrien gjorde at Staubo Elektro-Maskin AS ble ISO sertifisert allerede på 80-tallet. 

Salget av batterier ble vår link til det maritime markedet, og på 90-tallet bygget firmaet opp en ekspertise innen strømforsyning. Samtidig ble produktporteføljen mot dette markedet utvidet med produkter som batteriladere, UPS'er osv. 

I senere tid fortsatte Staubo med å utvide med eget design av komplette mobile strømforsyningssystemer bestående av dieselgeneratorer, UPS'er osv. I tillegg til det utvikler vi nå egne kundetilpassede strømforsyningssystemer av ulike form. 

Innen det elektromekaniske markedet er vår satsing mot maskinbyggerindustrien, hvor vi har utvidet vår produktportefølje og kunnskap til å bli eksperter på området. 

1. juli 2012 ble Staubo Elektro-Maskin AS kjøpt opp av Addtech konsernet. Grunnlaget for virksomheten er salg og handel med standardprodukter, men høy teknisk kompetanse, langsiktige kunderelasjoner og forståelse for kundenes aktiviteter fører ofte til et dypere samarbeid og utvikling av spesialtilpassede produkter og tjenester. 

Vårt mål er å fremstå som et firma med en dyp ekspertise innen våre fagområder.

Staubo Elektro-Maskin • Telefon: 22 75 35 00 • Telefax: 22 75 35 01 • E-mail: post(at)staubo.no